Tammikuun jäätilanne

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2017

KAIKKI
 KOULUN ENTISET OPPILAAT !
 
 LIITY
ALPPILAN ALUMNEIHIN
 
LÄHETÄ YHTEYSTIETOSI
 
 
 
 
 
NIMESI
OSOITTEESI
SÄHKÖPOSTISI
PUHELINNUMEROSI
MILLÄ LUOKALLA ALOITIT
MILTÄ LUOKALTA LOPETIT
 
 
 
 

YHDISTYKSEN PERUSTAMINEN

Koulumme 50-vuotisjuhlissa käynnistyi entisten alppilalaisten verkostoituminen uuteen Alppilan alumnit ry:hyn, joka on rekisteröity 6.11.2009.

MIKÄ ON ALPPILAN ALUMNIT?

 

Yhteinen koulumme Alppilan yhteislyseo, nykyisin Alppilan lukio,

aloitti toimintansa syksyllä 1959.

Perustamisajankohdan käytännön mukaan oppilaat itse sopivat tulevista luokkakokouksista, jotka useimpien mielestä ovat olleet mukavia tilaisuuksia verestää Alppilan koulumuistoja.

Kun koulun toiminta vakiintui 1960-luvulla, todettiin tarpeelliseksi perustaa virallinen yhteistyöelin koulua käyvien ja entisten oppilaiden yhteistyöfoorumiksi Alppilan Seniorit ry. Vuosittain alettiin järjestää Senioripäiviä, jolloin halukkaat entiset oppilaat saivat pitää koulussa oppitunteja. Illalla oli opettajien ja oppilaiden yhteinen illanvietto.

Mutta 1970-luvun koulu-uudistuksen myötä senioritoiminta hiipui. Yhteydenpitoa jatkettiin eri tahoilla järjestämällä luokkakokouksia ja kannustamalla muitakin samanlaiseen toimintaan.

Syksyllä 2008 käyty keskustelu Timo Honkalan ja Veijo Uotisen välillä johti kesällä 2009 palaveriin innokkaiden perustajien kanssa. Tuloksena oli päätös rekisteröidä alumnit aateeliseksi yhdistykseksi.

Kun koulun 50-vuotisjuhlaa viettiin 7.11.2009, ajatus perustaa uudelleen virallinen yhteistyöelin koulun kaikkien entisten oppilaiden välille toteutui.

ALPPILAN ALUMNIT ry oli jo saanut hyväksytyt säännöt edellisenä päivänä eli 6.11.2009.

Rekisteröitymisen myötä Alumnien toimintaa ollaan kehittämässä. Kouluamme perustettaessa oli olemassa vain luokat 1-6 eli lukioluokista vain ensimmäinen, silloisen koulun kuudes luokka. Viime vuonna tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun koulun ensimmäiset ylioppilaat valmistuivat.

Tästä syystä Alppilan Alumnit ry käynnisti keväällä 2012 yhteistyössä koulun kanssa riemuylioppilas-perinteen. Vuoden 1962 ylioppilaat esittivät kevään ylioppilasjuhlissa tervehdyksen uusille ylioppilaille. Tänä keväänä tämä perinne jatkuu. Nyt tervehdysvuorossa ovat vuoden 1967 ylioppilaat.

Alumniyhdistyksen tarkoituksena on edistää kaikin tavoin sekä Alppilan entisten oppilaiden että koulun välistä yhteydenpitoa. Haasteellisinta on löytää ja tavoittaa kaikki tästä kanssakäymisestä kiinnostuneet entiset oppilaat. On välttämätöntä luoda osoitteisto kaikista halukkaista, tähän tarvitsemme kaikkien entisten oppilaiden apua.

Toivomme, että lähetätte yhteystietonne sähköpostilla yhdelle alla mainituista henkilöistä. Tarvitsemme seuraavat tiedot: oppilaan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja ylioppilaaksi tulovuosi.

Alumnitoiminta saattaa uudesta ylioppilaasta tuntua vielä vähän vieraalta. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että myöhempinä vuosina koulumuistot palaavat mieliin ja entisten koulukavereiden tapaaminen alkaa kiinnostaa.Alumnien toiminta on jatkunut koko ajan, mutta tämän sivuston ylläpito on
ollut vaihtelevan ajoittaista.


Yhdistyksen hallituksen kokouksessa 5.3.2013 päätettiin päivittää nämä sivut.

Webmasterina on Veijo Uotinen hotvuo@hotmail.com  ( -59 IV D )

Hallituksen kokouksessa 3.2.2017 päätettiin etsiä uutta webmasteria.

Jos haluat auttaa näiden sivujen ylläpidossa ilmoita yhteystietosi nykyiselle

webmasterille Veijo Uotiselle hotvuo@hotmail.com tai 0505756125

 http://hotvuo@hotmail.com

ONNEA UUDET
YLIOPPILAAT!

Welcome to our website